СПА с минерална вода????????????, в Долината на тракийските царе ! С посещение на Дамасцена, Мъглижки манастир, Казанлък и храм - гробниците в Розовата долина????️????️????️


Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Кърджали-Мъглижки манастир-Казанлък-Дамасцена-Храм-гробници

Продължителност:
2 дни / 1 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
27.11.2021 г.
85 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

????????????????Програма на пътуването????????????????

1️⃣-ви ден

Кърджали-Мъглижки манастир-Казанлък - СПА-релаксче????????с минерална вода ????????????

✅Отпътуваме от гр.Кърджали към Мъглижки манастир"Се.Николай",който е български православен манастир и се намира в Стара планина.Манастирът съществува още от времето на Втората българска държава.Бил е многократно ограбван и разрушаван,затова сведенията за него са оскъдни.Днес манастирът е реставриран във възрожденски стил."Се.Николай"е девически манастир от 1992г.Монархиите,продължавайки традицията,обучават децата на вероучение и художествено изкуство.

Свободно време за снимки????.

✅Отпътуваме за Долината на тракийските царе - гр.Казанлък.

Ще посетим Исторически музей"Искра" с интересни експозиции на намерени в гробниците съкровища и Литературно-художествен музей"Чудомир".

Историческия музей е основан през 1901г.от родолюбивия казанлъчанин Петър Топузов.Той е сред най-старите, най-богатите и най-известните регионални музеи в България.В него се съхраняват над 70 000 оригинални експоната, отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край.В музея може да видите постоянните експозиции на отделите"Археология","Възраждане","Нова история","Етнография" и "Най - нова история". Интерес за туристите представляват колекциите от костени сърпове/най-голямата в югоизточна Европа/, средновековна керамика,хладно и огнестрелно оръжие,накити и носии от бита на казанлъчани в миналото.

✅Литературно-художествен музеен комплекс"Чудомир"е открит през 1979г.и включва: скромния Чудомиров дом с неговата неповторима атмосфера.

Документално-художествената експозиция в пристроената сграда,разположена в три зали с обща площ 300кв.м.съдържа оригинални ръкописи и лични документи,фотоси и факсимилета,предмети и вещи с водещи текстове и оценки на български писатели, художници и изкуствоведи.

Камерна конферентна зала, обзаведена с мултимедийно оборудване.Тук се уреждат гостуващи изложби,организират се литературни срещи,рецитали,прожекции на филми,посветени на изтъкнати български майстори на художественото слово и изобразително изкуство.Музеят е общински културен институт и се грижи за опазването, проучването и популяризирането на изключителното богато творческо наследство на Чудомир.В него се съхраняват повече от 15 000 оригинални ръкописи,скици,писма,книги и лични вещи на Чудомир.Излагат се и картини на Мара Чорбаджийска - съпругата на Чудомир,един изключително обаятелен човек, талантлив художник и добър педагог,достоен спътник на чародееца на словото и баграта.Това е единственият литературно-художествен музей в България.

???? Продължаваме към хотела????????????

Настаняване, СПА-релаксче ???????????????? и нощувка????

2️⃣-ри ден

Етнографски комплекс "Дамасцена" - ????️Храм - гробниците????️-Кърджали

✅Етнографски комплекс"Дамасцена"???????????? е първата частна розоварна в България и е основана през 1991г.Единствената розоварна на територията на България,в която могат да се видят невероятни стенописи,разказващи истории от миналото на нашия народ,за пътя по който е преминала розата,за да се радваме днес на нейния скъпоценен дар - розовото масло.

В розоварната можете да наблюдавате на живо процеса на розоварене по време на розобера,от средата на май до средата на юни.

Създадена като първата частна розоварна в България през 1991г.,днес "Дамасцена" е лидер в производството на прочутото розово масло,което прославя красивата ни страна по света.

Вдъхновени от енергията,която носи Долината на розите и тракийските царе,създадоха Комплекс"Дамасцена",тук в сърцето на Розовата долина и Казанлък.

✅"Долината на тракийските царе"- това наименование се дава от археолозите на района,по време на археологическите проучвания в периода 1992-1997г.в Казанлъшката котловина.Долината на тракийските царе край Казанлък все още крие тайни от миналото.

????️????️????️Тракийските гробници ????️????️????️край Казанлък са запазили през хилядолетията тайните на своите владетели,а днес са отворени за туристи.

В Казанлъшката долина има 1500 могили,а разкритите под тях тракийски храмове и гробници са над 20.Всички те оформят картината на могъщата тракийска култура.

Ще посетим тези от тях, които са отворени за туристи към момента ????????.

Разходка.Време за снимки.

Отпътуване към Кърджали.


НАСТАНЯВАНЕ:

Хотел 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 1 Нощувка със закуска
  • Водач по време на пътуването от Туристическа агенция"Марков тур"
  • Екскурзоводско обслужване на всички туристически обекти.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Входни такси на посещаваните туристически обекти

МЯСТО НА ТРЪГРАНЕ:

гр.Кърджгали


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

КОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас