КРАСОТИТЕ НА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ


Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Кърджали- Враца- Белоградчик- Видин- Кърджали

Продължителност:
2 дни / 1 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
03.07.2021 г.
130 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване рано сутринта от Кърджали по маршрут Кърджали- Враца- Леденика.

Посещение на пещера Леденика – една от чудно - красивите, “музикални” пещери. В Голямата зала на Леденика са се организирали симфонични концерти, заради чудесната акустика, а според легендите, който потопи ръка в ледено-студената вода на малкото подземно езерце и си пожелае нещо с чисто сърце, желанието му ще се изпълни.

Отпътуване към Белоградчик.

Посещение на Белоградчишки скали. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България и неповторимия природен феномен Белоградчишки скали /кандидат за Седемте природни чудеса на света/.

Отпътуване за пещера “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни.

Отпътуване към Видин. Настаняване. Възможност да се разходите в Крайдунавският парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието, да посетите Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г.

Нощувка.

2 ден: Закуска. Освобождаване на стаите.

Обиколка на град Видин. Града изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост "Баба Вида" – единствената изцяло запазена в страната. 

Отпътуване към пещера Венеца.

"Венеца" е една от най-уникалните и красиви пещери в България. Обявена е за природна забележителност, заради изключително красивите си цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Цветните образуванията се обясняват от учените с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от разнообразния състав на глината и скалите.

 

Отпътуване за Кърджали.


НАСТАНЯВАНЕ:

3*** хотел във Видин


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Транспорт

1 нощувка 

1 закуска

Цената не включва:

Входна такса за посещаваните туристически обекти:

Пещера Леденика- 4 лв. възрастни; 2 лв. ученици и пенсионери

Крепост “Калето”, Белоградчишки скали- 6 лв. възрастни; 4 лв. ученици и пенсионери

Крепост Баба Вида- 4 лв. възрастни; 2 лв. ученици и пенсионери

Пещера Магура- 10 лв. възрастни; 8 лв. ученици и пенсионери

Пещера Венеца- 8 лв. възрастни; 4 лв. ученици; 5 лв.-пенсионериКОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас