Кападокия - Земя на чудесата


Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив -Хасково – Свиленград - Кап.Андреево – Истанбул – Анкара-Кападокия-Истанбул

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
05.11.2019 г.
479 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 – ви ден: Отпътуване от Пловдив около 18 ч. по маршрут  Хасково – Свиленград - Кап.Андреево – Истанбул – Анкара. Нощен преход.

2 – ри ден: Пристигане в Анкара сутринта. Панорамна обиколка на един от най – старите градове в Мала Азия, столица на Република Турция от 1923 г. и втори по големина град. Разглеждане на Цитаделата; Старата сграда на Парламента; Музея на Анадолските цивилизации; Анкарската крепост; Мавзолея на Ататюрк – Бащата на турците, основател на турската република. Следобед настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 – ти ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. Попътно панорамна пауза на второто по големина езеро в Турция – Туз гьолу. Пристигане в Кападокия. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия. Настаняване. Вечеря. По желание посещение на автентичен ритуал с дервиши. Въртящите се мъдреци, последователи на Мевляна ще ви накарат напълно да се потопите в мистиката на Кападокия. Вечеря. Нощувка.

4 – ти ден: Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – Най-известните обекти в Кападокия са разположени в рамките на триъгълника, очертан от пътищата, свързващи Невшехир, Аванос и Юргюп. В рамките на тази област се намират по-голяма част от красивите долини с приказните комини, скалните църкви на музея Гьореме, известни с красивите си стенописи, както и манастирът Зелве-  завладяващ лабиринт от пещерни жилища и църкви. Областта Кападокия е включен в списъка на ЮНЕСКО заради важните археологически и исторически паметници.  Посещение на гигантските конуси и комини в месността Юргюп. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчнои зработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса откъдето се открива невероятна гледка към Къзълърмак - Червената река. Градът е известен с грънчарството, с пръст от наносите на реката, част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9-ти до 11-ти век с оригинални стенописи. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.

5 – ти ден: Закуска. Отпътуване за Истанбул. Попът посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Деринкую - с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. С векове скрит от очите на обществеността и открит едва през 1963 г, Деринкую е абсолютно магическо инженерно дело, град, построен на около 85 метра под повърхността на земята и място, в което биха могли да живеят повече от 20 000 жители! По думите на Министерството на културата на Турция, този подземен град е построен от фригийците, индоевропейски народ от древни времена, живял там в периода между осмия и седмия век преди новата ера, и се смята, че той е бил разширен допълнително в ерата на византийското царство. Пристигане в Истанбул около 20.00 ч. Настаняване. Нощувка.

6 – ти ден: Закуска. Посещение на MALL of Istanbul – свободно време за шопинг и развлечения в едни от най -новите и атрактивни търговски центрове в Истанбул. Следобед отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус

1 нощувка с вечеря и закуска в хотел 3* в Анкара

2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Аванос, Невшехир

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул

Местен екскурзовод през целия престой

Посещение на MALL of Istanbul

  • Медицинска застраховка – 10 лв за лица до 65 г./ 20 лв за лица над 65 г. – 10 000 евро с Асистънс
  • Входните такси на музеите както следва:

  Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 TL.

     Мавзолея на Ататюрк – 15 TL

  Крепостта Ючхисар – 7 TL

  Скалните църкви в Гьореме – 30 TL

  Долината Зелве – 10 TL

  Подземният град Каймаклъ – 30 TL

  Гробницата на Мевляна в Коня – 5 TL

  Фолклорно програма в подземен ресторант с танцуващи дервиши  – 30 евро.

  Полет с балон над Кападокия – 180 евро

ЦЕНИТЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТУРОВЕ И ВХОДНИТЕ ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ!КОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас