Ливан и Сирия - перлите на Близкия Изток


Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
Бейрут - Дамаск - Седная - Крак де Шевалие - Палмира

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
17.09.2022 г.
2669 лв.
ПРОМОЦИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
22.10.2022 г.
2669 лв.
ПРОМОЦИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

София - Бейрут


Среща на летище София с водача на групата и полет до Истанбул. Кацане на международното летище в Истанбул. Отпътуване за Ливан с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане в Бейрут и трансфер до хотела. Настаняване.  Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Бейрут - Баалбек - Ксара - Дамаск


След закуска се отправяме към долината Бекаа с едни от най-красивите лозарски области в света. Ще посетим Баалбек, познат като Хелиополис в древността. Градът запазил религиозното си значение и по време на управлението на Древен Рим, когато храмът на Юпитер е привличал хиляди поклонници. Баалбек с колосалните си структури е прекрасен пример за имперската римска архитектура в нейния апогей. Продължаваме към Ксара в сърцето на долината Бекаа, където се наммират няколко винарни, произвеждащи вино и арак. Пресичаме границата със Сирия и се отправяме към Дамаск, където ще нощуваме.

ТРЕТИ ДЕН:

Дамаск


В Дамаск има множество забележителности, които ще разгледаме: Националния музей с чудесна колекция от археологически артефакти от цялата страна; Омаядската джамия - носеща името на първата управляваща ислямска династия; красивия дворец Азем; оживения покрит базар; мавзолея на Саладин, който превзел Йерусалим от кръстоносците; легендарната улица "Права", която се споменава в Библията; параклиса Св. Ананий и прозореца на Св. Павел, от който той бил спуснат в кошница, бягайки от римляните; християнския квартал с малките си улички и занятчийски дюкянчета. Нощувка в Дамаск.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Дамаск – Изра’а – Босра - Дамаск


След закуска се отправяме на юг към град Изра’а - разположен в западния край на вулканичната пустош на регион Хауран. Там ще открием една от най- старите функциониращи църкви в Сирия- гръцката православна църква „Свети Георги”, построена през 515г.  Продължаваме към Босра - древен град, включен  в списъка на ЮНЕСКО. Градът някога е бил столица на римската провинция Арабия и важна спирка по древния път към Мека. Тук ще посетим внушителния римски театър от II-ри век, множество руини от периода на ранното християнство, както и няколко древни джамии. Трансфер обратно към Дамаск и нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Дамаск - Седная - Крак де Шевалие


Днес ще посетим Седная- град, известен с красивите си гледки и християнското си наследство. Седная е бил вторият по важност християнски център след Йерусалим. Построен е през 6 в. Сл. Хр. от византийския император Юстиниян. В манастира се намира чудотворна икона на Богородица, за която се смята, че е рисувана от евангелист Лука.


Продължаваме към Крак де Шевалие - една от най-внушителните, но и малко познати средновековни крепости в света. Разположена на 650 м. над морското равнище, Крак има невероятна архитектура и е заемала стратегическо място край Вади ал-Насара като крепост на кръстоносците. Нощувка близо до Крак де Шевалие.

ШЕСТИ ДЕН:

 Крак де Шевалие – Палмира- Крак де Шевалие


Ранен трансфер към Палмира, оазис в сирийската пустиня, който съдържа монументалните руини на един велик град, който е бил един от най-важните културни центрове на древния свят. За известно време „Ислямска държава” контролираше района около Палмира и някои от руините на мястото са унищожени. Връщаме се за нощувка близо до Крак де Шевалие.

СЕДМИ ДЕН:

  Крак де Шевалие – Маалюля - Бейрут


След закуска се отправяме към Маалюля - селце, което привлича със своя чар и историческо значение за християнството в Сирия. Домовете в Маалюля са цветно боядисани в пастелно виолетово и синьо и са разположени по скалите на внушително ждрело между две планини. Маалюля е и дом на население, което все още говори диалект на арамейския - езика на Иисус Христос. Тук се намират 2 исторически християнски манастира - "Св. Текла" и "Св. Сергей". Според легендата Св. Текла била ученичка на Св. Павел и се опитвала да избяга от гардовете на езическия си баща, когато се оказала в капан пред висока скалиста планина. Нейните силни молитви и сълзи накарали планината да се разцепи и тя избягала. След като разгледаме селото, продължаваме към Бейрут за нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Трансфер до летището в Бейрут и полет за България с авиокомпания "Turkish airlines".  Кацане на международното летище в Истанбул. Отпътуване за България.  Пристигане на летище София.


НАСТАНЯВАНЕ:
стандартни хотели
Единична стая
+627 лв.

Двойна стая с отделни легла
включено в цената


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
Застраховка "Отмяна на пътуване" към ЗД Евроинс
337.11 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки в стандартни хотели със закуска
 • трансфер от/до летището
 • процедура " одобрение за виза" за Сирия
 • транспорт според програмата
 • англоговорещ местен екскурзовод
 • водач от България (мин. 8 души)
 • входни такси
 • бакшиши по хотелите
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети -725 евро
 • виза за Сирия - заплаща се на място
 • напитки и храна, невключени в програмата
 • бакшиши
 • изходяща такса за Сирия: към момента 5 $ на човек
 • лични разходи
 • Виза за Сирия - зависи от националността: 60 - 80 евро


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Виза: Виза за Ливан се получава на летището при пристигане и към момента е безплатна. Виза за Сирия: моля, изпратете ни цветно сканирано копие от паспорта си (в jpeg-формат), когато резервирате пътуването. Ще кандидатсваме предварително за одобрение за виза за Сирия, което може да отнеме 10 дни за пътуващи с Европейски паспорт. Одобрението не е виза. Визата се получава и заплаща на границата. Цената е около 60-80 евро и зависи от националността. Без израелски печати и визи в паспорта!
 • Практическа информация: Препоръчваме да си носите долари при това пътуване. В Ливан може да се обмени и евро и да се използват и кредитни карти, но за Сирия е препоръчително да разполагате с долари в брой, които могат да се обменят на място.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

КОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас