Екскурзия в ИРАН - Златният пръстен на Персийското царство


Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Техеран - Шираз - София

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
17.09.2022 г.
3058 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
22.10.2022 г.
2999 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София - Доха

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 13.35ч. за Доха с полет на авиокомпания Qatar airways.

ВТОРИ ДЕН: Доха - Техеран

Отпътуване от Доха в 00:55ч .Пристигане в Техеран в  03:35ч. Трансфер до хотела за почивка. Туристическа обиколка на столицата на Иран. Посещение на дворцовия комплекс Голестан, който е една от основните забележителности в старата част на града, моста Табият и известния Музей на килимите с богата колекция от персийски килими. Нощувка 

ТРЕТИ ДЕН: Техеран - Исфахан

Закуска. Отпътуване за Кашан (218 км). Посещение на градината на Фан и една от традиционните къщи в Кашан. Отпътуване към планинско село Абяне. Посещение на древния арменски квартал Йолф, църквата Ванк в Нова Джулфа в Исфахан. Нощувка

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Исфахан

Закуска. Посещава от един от най-големите площади на света Нахш-е Джахан, по периметъра на който е разположена известната Джамия на шейх Лотфолах, двореца Али Капу и градския пазар. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Исфахан - Язд

Закуска. Сутринта отпътуване за Язд (313 км). По пътя посещение на работилница за килими в Наин. Следва отпътуване към древното, изоставено по неизвестна причина село Харанак. Пристигане в Язд вечерта. Нощувка в Язд.

ШЕСТИ ДЕН: Язд

Закуска. Сутринта разходка, обещаваща интересни открития из лабиринта от улици на стария град, където времето е спряло. Посещение на Петъчната джамия, най-добрият пример за великолепни персийски мозайки и архитектура, с най-високите минарета в страната; зороастрийският храм на огъня, който съхранява древния огън; Кули на мълчанието, зороастрийски структури за ритуали на смъртта в древни времена; градината Довлат Абад с необикновено високите си кули. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Язд - Шираз

Закуска. Следващата дестинация е Шираз (443 км), който обикновено се посещава вечер, след като се видят няколко емблематични места по пътя: Персеполис, хилядолетен град, опожарен, според легендата, по заповед на Александър Велики; Нагш-е Ростам, мястото за почивка на владетелите на Ахеменидите, което е дошло до нас през много векове като символ на древната земя на Персия. Нощувка в Шираз.

ОСМИ ДЕН: Шираз

Закуска. Посещение на джамията Насир-ол Молк, известна като Розовата джамия; портокаловата градина Naranjestan, комплекс Zandiye (крепост, баня, базар, Sar-e Moshir) с великолепна архитектура; Мавзолей на класика на персийската литература Хафез. Вечерта посещение на джамията Али-ибн Хамзе, чиито зали са украсени с хиляди искрящи огледала, и портите на Корана. 

ДЕВЕТИ ДЕН: Шираз - Доха - София

Трансфер до летището. Отпътуване от Шираз с полет на авиокомпания "Qatar airways" за Доха в 05:00 ч. Пристигане в Доха в 05:50ч. Отпътуване за България с полет на "Qatar airways" в 08:30ч. Пристигане на летище София в 12:35 ч.


НАСТАНЯВАНЕ:
Хотел 3*
Двойна стая с отделни легла
включено в цената

Двойна стая със спалня
включено в цената

Допълнително легло в двойна стая
включено в цената

Хотел 4*
Двойна стая с отделни легла
+230 лв.

Двойна стая със спалня
+230 лв.

Допълнително легло в двойна стая
+230 лв.

Хотел 3*
Двойна стая за комбиниране
включено в цената

Хотел 4*
Двойна стая за комбиниране
включено в цената


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет - София - Доха - Техеран и Шираз - Доха - София на авиокомпания "Qatar airways" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран до 30 кг.
 • Трансфери описани в програмата
 • Описания транспорт в програмата
 • 7 нощувки със закуска в хотели 3*
 • Ранно настаняване в Техеран
 • Местен екскурзовод на английски език
 • Водач от България
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Виза за Иран
 • Задължителни Бакшиши на шофьора и местния водач и портиерите на хотелите, сервитьори,
 • лични разходи.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

КОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас