Екскурзия в МЕКСИКО - Най-доброто от Мексико - Мексико Сити - Теотиуакан - каньон Сумидеро - Сан Крисобал де лас Касас - Чамула - Зинакантан - Лараинзар - Вилахермоса - Паленке - Кампече - Ушмал - Мерида - Чичен Ица - Плая дел Кармен!


Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
Мексико Сити - Теотиуакан - каньон Сумидеро - Сан Крисотбал де лас Касас - Чамула - Зинакантан - Лараинзар - Вилахермоса - Паленке - Кампече - Ушмал - Мерида - Чичен Ица - Плая дел Кармен

Продължителност:
12 дни / 11 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
20.10.2022 г.
4399 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
17.11.2022 г.
4299 лв.
ПРОМОЦИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
08.12.2022 г.
4299 лв.
ПРОМОЦИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
16.02.2023 г.
4299 лв.
ПРОМОЦИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
23.03.2023 г.
4299 лв.
ПРОМОЦИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София - Мексико Сити

Отпътуване от летище София. Отпътуване за Мексико Сити.

ВТОРИ ДЕН:

 Пристигане в Мексико Сити - столица на Мексико и най-големият град по население в Северна Америка. Настаняване. Свободно време за разглеждане на града самостоятелно. Тук можете да разгледате останки от времето на ацтеките, запазена колониална архитектура и съвременни квартали с множество модерни магазини, кафенета и ресторанти. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН: Мексико Сити - Теотиуакан

Закуска. Днес ще посетим пирамидите в Теотиуакан - една от най-важните археологически забележителности в Мексико. Смята се, че Теотиуакан е построен около 400 г. пр. Хр, от кого обаче все още е мистерия. Когато ацтеките открили oстанките от града през 14-ти век, те го свързали със собствения си мит за сътворението и му дали името Теотиуакан, което на техния означавало "мястото, където са родени боговете". След като разгледаме забележителните останки в Теотиуакан, се връщаме в Мексико Сити за кратка обикола на града. Ще посетим някои от основните му забележителности, като катедралата, националния дворец (отвън). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: -

Закуска. Днес хващаме ранен полет до Туксла в щата Чиапас. След пристигане се отправяме към едно от най - впечатляващите природни чудеса на Мексико - каньона Сумидеро, формиран преди около 35 милиона години. Каньонът е формиран от река Грихалва и е дом на някои от ендемичните видове за региона. Ще се възползваме от най-добрия начин за разглеждане на каньона - с лодка по река Грихалва. След това поемаме по живописен планински път към следващата ни дестинация - Сан Крисотбал де лас Касас. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Днес ще прекараме цял ден из планинските селища на Чиапас и ще научим повече за живота на местното коренно население, наследници на маите. Ще посетим градовете Чамула, Зинакантан и Лараинзар. Ще научим повече за техните фестивали, занаяти и  вярвания, които са смесица от пре-колониални местни вярвания, католически традиции и по-нови разбирания. Връщане обратно в Сан Кристобал де лас Касас. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Паленке - Вилаермоса

Закуска. Днес се отправяме към следващата ни дестинация - Паленке. По пътя ще спрем в град Вилаермоса и ще разгледаме някои от основните му забележителности - като музея Ла Вента, известен с колекцията си от артефакти от времето на олмеките. Нощувка в Паленке.

СЕДМИ ДЕН: Паленке - Кампече

Закуска. Днес ще разгледаме едни от най-необикновените руини от културата на маите - тези в околностите на Паленке, скрити сред гъста тропическа гора. Смята се, че древният град на маите е изграден през 220 г. пр. Хр, въпреки че преживява своя разцвет през 7- век. И въпреки че комплексът не е толкова голям или известен, колкото Тикал или Чичен Ица, той е също толкова впечатляващ и исторически значим. Надписите, открити тук, са допринесли значително за знанието за маите, което имаме днес. В днешно време е разрешено катеренето по някои от постройките, което прави преживяването още по-вълнуващо. След като разгледаме руините продължаваме пътуването си към Кампече. Градът е бил важно пристанище през колониалния период и заради това често е бил жертва на безмилостни пиратстки нападения. Това е причината за изграждането на защитната стена, части от която все още могат да бъдат видяни в града. Кампече е включен и в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО заради изключително добре запазената колониална архитектура. Настаняване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: Кампече - Ушмал - Мерида

Закуска. Днес ще посетим едни от най-забележителните древни градове на маите - Ушмал. Руините, които се намират тук са сред най-запазените и добре поддържани в Мексико. Техният дизайн и орнаменти представляват кулминацията в изкуството и архитектурата на маите. Сред най-внушителните структури са високата 35 метра Пирамида на магьосника, Двореца на губернатора, Къщата на костенурка и Метоха. След като разгледаме руините, продължаваме към Мерида. Ще имаме време да се разходим из калдъръмените му улици, да разгледаме испанско-мавърската архитектура и да обиколим оживените му пазари. Нощувка в Мерида.

ДЕВЕТИ ДЕН: Чичен Итца -

Закуска. Ще започнем деня си с посещение на едно от новите седем чудеса на света - древният град на маите Чичен Ица. Комплексът е сред най-често посещаваните археологически забележителности на Мексико и е част от списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Тук се намира Пирамидата на Кукулкан, която е един от най-емблематичните примери за архитектурата на маите. Това, което прави това място специално е смецицата от културата на маите и на толтеките. Толтеките покорили града през 10ти век и влиянието им може да бъде забелязано в някои от постройките в комплекса. След като разгледаме Чичен Ица, поемаме към Плая дел Кармен. Настаняване. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН:

Закуска. Днес имаме свободно време да се насладим на белите пясъчни плажове и лежерна атмосфера на Плая дел Кармен. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН:

Пристигане на летище София.


НАСТАНЯВАНЕ:
Двойна стая с отделни легла
включено в цената

Двойна стая със спалня
включено в цената

Единична стая
+451 лв.

Двойна стая за комбиниране
включено в цената

Допълнително легло в двойна стая
включено в цената


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Мексико сити и Канкун - София в икономична класа с включени летищнии такси, чекиран багаж до 30 кг. и ръчен багаж до 8 кг. на авиокомпания "Turkish airlines" при цена на самолетния билет към месец декември 2021г. - 1810лв.
 • самолетен билет Мексико - Туксла в икономичн класа
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Транспорт с автобус / минибус / ван по описания в програмата маршрут
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3*** в Мексико сити
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3*** в Сан Кристобал де лас Касас
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Паленке
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Кампече
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Мерида
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3*** в района на Плая дел Кармен
 • Местни екскурзоводи на английски език
 • Водач от агенцията при минимум 8 записани туристи
 • Входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 50 USD
 • Напитки по време на храненията в хотелите
 • Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място)
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Такса за снимане в музеите: 3 USD на турист за всеки обект отделно
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място)


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,7 BGN. При промяна на курса с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет към месец декември 2021г. - 1810 лв. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
 • Екскурзията се провежда при минимум 8 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.

КОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас