Уикенд в Родопите - екскурзия с автобус


Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Бачковски манастир - Широка лъка - Девин - Дяволското гърло - Смолян - Златоград - Кърджали - Перперикон - София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Сподели обявата във Facebook
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:
16.07.2021 г.
225 лв.
01.10.2021 г.
225 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София - Бачково - - Девин ~260 км.

Отпътуване в 7:00 часа от София (ул. "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски"), в 9.00 ч. от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург") по маршрут Пловдив - Бачковски манастир. Посещение на Бачковския манастир, втория по големина и културно значение манастирски комплекс в България. В главната манастирска църква се съхранява една от чудотворните икони на Богородица в България, донесена тук от грузински пътешественици през средните векове. Сред най-важните исторически паметници в комплекса са гробовете на Патриарх Евтимий, Патриарх Кирил и Екзарх Стефан, църквата "Св. Никола", изографисана от най-великия български майстор - Захарий Зограф, старата манастирска трапезария с отлично съхранени стенописи. Свободно време. Отпътуване за Широка лъка. Разходка в малкото селце - прекрасен архитектурен резерват, и посещение на етнографкия музей в Згуровския конак - една от най-богатите стари широколъшки къщи. Отпътуване за Девин. Настаняване в хотел. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Девин - Триград - Смолян - Златоград ~150 км.

Закуска. Отпътуване за Триградското ждрело. Посещение на пещерата "Дяволското гърло". Според преданията, впечатляващият подземен водопад, с който Триградската река се спуска в пещерата, е входът за подземното царство, през който Орфей се спуснал в търсене на любимата си Евридика. Отпътуване за Смолян. Свободно време в новия център на града с възможност за посещение на историческия музей и катедралния храм "Св. Висарион Смоленски". Отпътуване за Златоград. По пътя - фотопауза в Чешитската махала в Райково - архитектурен резерват, представителен за старата смолянска архитектура. Настаняване в Златоград. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Златоград - Кърджали - Перперикон - София ~350 км.

Закуска. Отпътуване за Къдржали. Посещение на църквата "Св. Богородица" на отец Боян Саръев в квартал "Гледка". Свободно време в центъра на Кърджали. Отпътуване за Перперикон - един от най-интересните археологически обекти в България, скален град, развивал се в продължение на хилядолетия, през които своите следи тук са оставили траки, римляни, българи, византийци. Обиколка на комплекса. Отпътуване за София. Пристигане вечерта на ул. "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски".


НАСТАНЯВАНЕ:
Хотели 3* в Девин и Златоград.
Двойна стая с отделни легла
включено в цената

Двойна стая със спалня
включено в цената

Единична стая
+45 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в СПА хотел "Девин" *** (или подобен) в Девин;
 • 1 нощувка със закуска в къщите на ЕАК "Златоград";
 • посещение на Бачковския манастир, Широка лъка, Девин, пещерата "Дяволското гърло", Смолян, Златоград, Къдржали, Перперикон;
 • водач на български език.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси за Згуровския конак в Широка лъка (3 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), пещерата "Дяволското гърло" (5 лв за възрастни), регионалния исторически музей в Смолян (5 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), етнографския музей в Златоград (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици и пенсионери), Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери);
 • Обеди, вечери, кафе и други напитки;
 • Разходи от личен характер;


ОТСТЪПКИ:
Деца 2-12 г., настанени на допълнително легло с двама възрастни
20 лв.

Ученици и студенти до 25 год.
5 лв.


МЯСТО НА ТРЪГРАНЕ:
София
улица Оборище в участъка между площад Александър Невски и булевард Васил Левски

Пловдив
бензиностанция ОМВ край хотел Санкт Петербург


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • За посещението на Перперикон (около 1,5 часа пешеходен преход) се препоръчва носенето на удобни спортни обувки и чадър за слънце. За посещението на пещерата "Дяволското гърло" се препоръчва носенето на удобни спортни обувки и връхни дрехи.
 • Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.
 • Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.
 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
 • Застраховки не са включени в цената.
 • По тази програма разполагаме с ограничен брой единични стаи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Препоръчително е учениците и студентите да носят ученически/студентски документ, за да се възползват от отстъпките от входните такси за съответните туристически обекти.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи в България, е необходимо да притежават валидна лична карта.

КОНТАКТИ

Адрес:
6600 гр. Кърджали, България,
ул. "Калоян" № 2
Работно време:
понеделник - петък: 08.00 - 17.00ч.

(+359) 361 61101
(+359) 0882 284 175
(+359) 0887 496 780

Свържете се с нас